logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Давай за…Видин!

Любов, патриотизъм, вярност, достойнство, кураж, воля – това са само част от нещата, за които говорят руските песни. Всичко това си припомниха десетките видинчани и гости на града, които бяха единни в руска вечер за Видин. Любов към родния град и патриотизъм, вярност към каузата Видин, кураж не само да поискаш промяната, но и да я потърсиш и воля да не се отклониш от правилния път – тези качества ще са нужни, за да се промени Видин и да се превърне в място, с което да се гордеем, убедени са членовете на Гражданско обединение „Единни за промяна”, които организираха вечерта, посветена на руската музика.
С предупреждението, че единствената напитка, която заведението не сервира е коктейл „Молотов”, беше обявено началото на Руската вечер. С обичани руски песни DJ Васко Громков забавляваше гостите, имаше жива музика, изпълнявана от Иво Дуков – Руснака, и още по-живо настроение. За част от събралите се Руската вечер събуди носталгия по младежките години, за някои от младите гости пък това беше първи досег с руската култура, която се оказа по славянски близка ни.
„Да разкажем играта на тези, които не заслужават да ръководят нашия град, да изведем на преден план способните, това е целта”, казва Борислав Ванков. Събрани сме от една идея – да направим нашия град хубав, да направим така, че по-често видинчани да имаме повод да се събираме и да се веселим заедно, споделя той. А Руската вечер събра много и различни хора – студенти, учители, хора на изкуството, на бизнеса, на науката, на спорта, които, въпреки разнородните си житейски и професионални биографии, са обединени от вярата, че след като всички големи партии се провалиха в опитите да управляват Видин, е време видинското гражданство да поеме съдбата на града и общината в свои ръце. „Събрали сме се много различни хора, но всички ние сме „Единни за промяна” – обединява ни това, че искаме да оправим града си”, категоричен е Милен Милчев.
С пожеланието сабя да не я посича в предстоящата битка за Видин Вартан Папикян се обръща към Росица Кирова – жената, издигната като гражданската кандидатура за кмет на Видинска община.
Видин е моята крепост, споделя Росица Кирова. Тя която влиза в предстоящата битка с една цел – победа, и без страх, че срещу й ще се изправят играчи, зад които стоят мощни партийни централи. Защото чувства зад себе си подкрепата, както на един силен екип, така и на гражданското общество. „Ние ще бъдем лекарството, което ще изправи града ни на крака. Ще бъдем шока, който ще извади Видин от състоянието на кома. И ще вдъхнем живот на региона, както го могат именно гражданите, обикновените, отрудените, успелите, младите, опитните, жадните за знания, неуморните граждани на Видин”, казва г-жа Кирова.

Сподели в социалните мрежи