logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Коалиция „Единни за промяна“: Видинчани, кажете „не“ на страха, обединени можем всичко!

С осветена икона на Божията майка с младенеца, дарена с благословията на белоградчишки епископ Поликарп, членове, съмишленици и много приятели се събраха в сряда за официалното откриване на предизборния щаб на видинската местна коалиция „Единни за промяна“.

„С благодарност за добрите думи и благопожелания от Българската ни православна църква, започваме надпреварата за Видин. Надпревара в името на нашите деца, родители, баби и дядовци, близки, приятели и съграждани. Ще водим честна и коректна борба, защото ние няма от какво да се срамуваме“, видимо развълнувана заяви кандидатката за кмет на община Видин Росица Кирова.

Единствената не само като жена в кметската надпревара, но и единствената представителка на пробудилото се гражданско общество на Видин бе категорична, че изборната победа на „Единни за промяна“ ще е победа за всеки един жител на община Видин.

„Стартираме открит диалог с всички, ще чуем мнението, идеите, мечтите на всички, защото те са най-важното за нас. А и властта, ако не е самоцел, се упражнява в тяхно име. Хората ни познават, знаят кои сме, могат да видят какво е направил всеки един от нас в личностен план. Човек както управлява собственото си имущество, то така ще управлява и общественото, такова ще е и отношението му към общинската собственост. Вярваме, че видинчани ще направят правилния избор и използват правото си да изберат нещо различно, което ще промени живота им към по-добро. Ние сме силни, защото сме заедно и само единни можем да успеем“, каза още Кирова.

Увереност, че обединени видинчани могат да променят облика на Видин заяви и председателят на предизборния щаб адвокат Иво Атанасов.

„Радостен съм, че съм част от екипа на „Единни за промяна“. Част от хора, доказали се, можещи, професионалисти в своите сфери. Ние няма да успеем без гражданите на Видин, няма да успеем без всеки един от тях. Всеки трябва да повярва, че всичко зависи от неговия избор и всеки един може да бъде част от промяната“, каза Атанасов. Връщайки се в годините назад, той припомни на колко партии видинчани са вярвали, а след това са оставали отново пренебрегнати и с опустошени души от поредното разочарование, от поредния си грешен избор.

„Колко партии преминаха през управлението на този град, допринасяйки единствено за негото унищожение. През 1995 г. чувахме гръмни фрази и обещания. Днес, след 20 г., тези партии отново искат властта със същите лозунги и бомбастични думи. Време е хората от Видинска община да кажат „не“ на партиите и статуквото, на техните договорки и преобладаващи икономически интереси“, каза адвокат Атанасов.

Председателят на предизборния щаб на коалиция „Единни за промяна“ не скри, че при многото си срещи вижда страх в очите на видинчани. „Страх цари сред работещите в общината, защото тя е най-големият работодател. Страх има и сред служителите в държавните структури. Когато бях студент, преди един изпит, мой познат ме попита: „Страх ли те е?“. „Да, страх ме е“, отговорих аз. Тогава той ми каза думи, които запомних за цял живот и те ме водят по житейски ми път и до днес – за да постигнеш целите, към които си се устремил, трябва да преодолееш страха, защото страхът прави простите неща сложни, а сложните – недостижими. Затова призовавам видинчани – преодолейте страха и само тогава заедно можем да успеем“, допълни Иво Атанасов.

От „Единни за промяна“ дават силна заявка за изборна победа. Спечелване на изборите от кандидата за кмет Росица Кирова; спечелване на болшинство общински съветници в бъдещия Общински съвет и минимум пет кметове на кметства в община Видин.

„Това не са мечти, това са реални цели и с помощта на хората ние можем да спечелим Видин за видинчани“, категорични са от „Единни за промяна“.

Сподели в социалните мрежи