logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Време е Видин да се събуди. Гласувайте за промяната с №11

Усилията на общината трябва да се насочат към благоустрояване на кварталите на Видин, включително и по-крайните – това заяви кандидатката за кмет на община Видин от МК „Единни за промяна” Росица Кирова на среща с жителите на к-с „Гео Милев”. Лошо състояние на улиците, недостатъчно съдове за отпадъци, неподдържани и обхванати от буренаци и храсталаци междублокови пространства, детски и спортни площадки, опасни за децата – тези свои проблеми споделиха жителите на к-с „Гео Милев” с единствената дама кандидат за кмет на община Видин.

„Проблемите на всички квартали във Видин са еднакви. Те могат да се решат, ако с отпуснатите за Община Видин по Оперативната програма „Региони в растеж” пари , вместо да се ремонтира централната градска част, каквито са плановете на настоящия кмет, се ремонтират улиците и тротоарите в кварталите и се направят детски и спортни площадки, както и места за събирания на хората”, каза Росица Кирова. Тя обясни, че една от идеите на екипа на „Единни за промяна” е да се поиска помощта на видинските архитекти, които да изготвят проекти за благоустрояване за всеки квартал, защото така ще може да бъде начертана визията за развитие на всички квартали в град Видин и ще се знае какво е нужно да се направи и колко пари ще трябват.

Трябва максимално да се използват възможностите за европейско финансиране, категорична беше г-жа Кирова, като допълни, че в лицето на Борислав Ванков екипът на „Единни за промяна” разполага с един изключително подготвен в сферата на разработването, печеленото и успешното изпълнение на проекти човек. Тя подчерта, че когато се правят проекти, ще се мисли в перспектива, а не само в рамките на настоящия мандат, за да не се случи отново както стана с бул. „Панония”, който беше асфалтиран, въпреки че се знаеше, че оттам ще се копае за „водния цикъл”.

Кандидатката за кмет на Видин от „Единни за промяна” беше категорична, че за да се гарантира, че публичният ресурс ще се разходва целесъобразно и за това, което е най-нужно на хората, а не за онова, което дава най-голяма възможност да се прибере комисионна, трябва всички решения на общинското ръководство и общинската администрация да се вземат публично. Така гражданите ще знаят какво се случва и ще могат да реагират при нужда, обясни г-жа Кирова.

Една от идеите на „Единни за промяна” е създаването на обществен съвет, в който кварталите да имат свои представители и така общинската администрация ще знае съвсем точно от какво се нуждаят хората, обясни водачът на листата с общински съветници на местната коалиция д-р Цветан Ценков.

„Ние сме най-бедните в Европа – ако това ви харесва, изберете пак онези, които ни докараха дотук. Видин заслужава да бъде спасен – изборите на 25 октомври не са за политиците, те са за гражданите. Затова изберете промяната с №11”, призова д-р Ценков.

Росица Кирова предупреди съгражданите си да са внимателни, защото може да се опитат да фалшифицират вота им, тя коментира и практиката на купуване и продаване на гласове, като отбеляза, че ако видинчани гласуват за някого, защото им е платено, те унижават себе си, а този, който купи гласовете на гражданите, никога няма да се съобразява с тях.

„Аз и моят екип знаем как може да стане промяната, но не можем да я направим сами – нужна ни е помощта на всички граждани. Видин като че ли е един заспал град, в който всички сякаш са изпаднали в летаргия. Дайте да се събудим, защото животът си минава, докато ние спим и е време да се случи нещо реално. Промяната ще се случи с № 11 в интегралната бюлетина”, подчерта кандидатката за кмет на община Видин от коалиция „Единни за промяна” Росица Кирова.

Сподели в социалните мрежи