logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Време е във Видин да настъпи истинска промяна

„Любовта на избирателите ще спечеля след четири години и то не с идеи, а с конкретните неща, които ще се случат в града ни. Изборите ще спечеля с воля, умения и характер, каквито притежавам“, заяви Росица Кирова, кандидат за кмет на Община Видин от Коалиция „Единни за промяна“ на проведения и излъчен в ефира на БНР – Радио Видин предизборен диспут.

Темата на диспута бе „Управленски решения и действия на местните власти за положителна промяна в социално-икономическия и културния облик на общината“.

„Родена съм и живея във Видин. Никога не съм се срамувала от нещата, които съм направила в живота си, но децата ми се срамуват, когато трябва да кажат от къде са. Знам какви са проблемите на Видин, виждам причините, тези проблеми да не се решават и искам да предложа на видинчани нещо различно“, каза г-жа Кирова в отговор на въпроса какви са мотивите й да участва в изборите като кандидат за кмет на община Видин.

Да се запушат „дупките“ , от които средствата от общинския бюджет изтичат в нечии джобове; да се спре груповото гласуване в общинския съвет на незаконосъобразни решения, които в последствие водят до прокурорски постановления; да се прекрати облагодетелстването на партийните централи и да се излезе от партийния модел на управление, който доведе Видин до състоянието на пълна изолация, в което се намира в момента. Това са приоритетите на коалиция „Единни за промяна“, които бяха изложени в диспута. Що се отнася до управленските решения и действия, които да доведат до положителна промяна в социално-икономическия и културния облик на общината, Росица Кирова заяви, че те са подробно и конкретно описани в програмата на Коалиция „Единни за промяна“, от която опонентите й постоянно черпят идеи и вдъхновение.

На отправен от слушател въпрос, дали кандидатите чувстват вина за състоянието на Видин, след като и те са участвали в местното самоуправление като общински съветници, Росица Кирова отговори: „Горда съм от работата си като общински съветник. Не случайно ме възприемат като неуморната опозиция. Никога не съм гласувала завишен бюджет и съм оспорила всяко едно от решенията, които коментираме в момента, онези довели до лошото състояние на общината.“

„Ние сме хора, които знаят, могат, умеят и сме го доказали. В екипа на „Единни за промяна“ има специалисти, писали проекти, по които и днес се усвояват средства. Време е във Видин да настъпи истинска промяна“ е посланието, което Росица Кирова отправи към избирателите в края на диспута.

Сподели в социалните мрежи