logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“: Да изкореним корупцията и работим за Видин

Задача на местната власт е да отвори вратите на общината за тези, които искат да инвестират, да се развиват, да разкриват нови работни места. Това заявяват от отбора на „Единни за промяна“, които твърдо отстояват позицията си за изкореняване на корупцията и слагане край на разхищаване парите на видинчани.

„Унизително и тъжно е да продължаваме да бъдем неми свидетели на отчайващото състояние, до което местната власт доведе Видин и видинчани“, каза кандидатът за кмет от „Единни за промяна“ Росица Кирова. Тя поясни, че един от ангажиментите, които поема, е да има пълна прозрачност при вземането на решения, като за тази цел се провеждат обществени обсъждания.

„Ние ще приложим гражданска формула на управление, която да ни помогне да изхвърлим боклука от нашия общ дом, да го почистим, подредим и проветрим, така че да можем без срам да си поканим гости. Можем да го постигнем единствено, ако сме обединени в желанието си за промяна“, каза още Росица Кирова.

По време на многобройните си срещи с жителите на община Видин, кандидат-съветниците от листата на „Единни за промяна“ заявиха своята категорична позиция да управляват честно и открито, спирайки разрухата и унищожаването на Видин. „В община Видин ще заработи пълноценно Общественият съвет, чрез който гражданите ще имат непрекъснат достъп и механизми за вътрешен контрол върху действията на администрацията“, заявиха от коалицията.

В подкрепа на амбициозната си програма от „Единни за промяна“ ще използват опита на партньорите си от германската провинция Бавария за реорганизиране работата на администрацията и осигуряване на бързо и качествено обслужване на гражданите и инвеститорите.

„Ще използваме всички позволени от закона механизми за изпълнение на поетите от правителството ангажименти за извеждане на Видин като приоритетен регион за развитие, както на ниво общински проекти, така и на ниво проекти в частния сектор“, заявиха още от „Единни за промяна“ и призоваха видинчани на 25 октомври да дадат своята подкрепа за номер 11 в бюлетината.

Сподели в социалните мрежи