logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Емил Трифонов от отбора на „Единни за промяна“ е пъврият добороволец от Видин за свикване на национален референдум

Видинчани започнаха да се подписват и да подкрепят идеята за провеждане на национален референдум за промяна на политическата класа в България. Референдумът е по инициатива на Слави Трифонов и „Шоуто на Слави“. Първи от Гражданско обединение „Единни за промяна“ във Видин се включи Емил Трифонов. Той е един от многото доброволци от страната, които ще работят за свикване на национален референдум.

„Трябва да имаме активна гражданска позиция и въпросите, които искаме да вкараме в Народното събрание са следните: да намалим броя на депутатите, защото нистина намалява населението на нашата страна, поради естествен отрицателен прираст. Искаме да намалим субсидията им, няма друга европейска държава, която да получава толкова голяма субсидия за брой гласували на парламентарните избори. Искаме тази субсидия да бъде в рамките на 1 български лев за глас. Искаме да въведем задължително гласуване и за нашите сънародници, които напуснаха държавата ни, за да търсят по-добро препитание. Дано този път, когато съберем тази подписка и внесем искането, тя да не бъде загубена“– посочи Емил Трифонов и допълни, че като български граждани трябва да кажем искаме или не искаме промяната!

Подписи във Видин и страната ще се събират от 10 ноември до 10 февруари. В срок от 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 реални подписи. „Знакова е датата, на която започваме да събираме подписите. Омръзна ни, 26 години в демокрация, някой друг да ни казва как да определяме нашия живот. Видин се пробужда и е време да заживеем по начина, по който искаме“- категоричен е Емил Трифонов.

Нека покажем, че Видин е готов за промяна, нека докажем, че заедно можем всичко!

P1040847 P1040865 P1040840 P1040874 P1040875

Сподели в социалните мрежи