logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Повторно броене на бюлетини във Видин поради груби нарушения още на първи тур

В ход са делата за изборните резултати във Видин.
След подадена жалба от „Единни за промяна“ до Видинския Административен съд за подмяна на вота на гражданите и жестоки нарушения в принципите на изборния процес по време на втория тур от местните избори, вече е насрочено открито съдебно заседание.

На 24 ноември съдът ще решава дали да бъдат проверени избирателните списъци за нередности, дали да бъдат преброени бюлетините и дали когато тайната на вота е разкрита и се гласува срещу заплащане, изборите са легитимни. Бъдете смели, приятели, защото борбата продължава!

В ход е и делото срещу избора на общински съветници. Днес Видинският Административен съд разпореди във всичките 127 секционни избирателни комисии повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници. Съдът назначи съдебна експертиза от седем вещи лица, които да броят наново бюлетините. Очаква се да разберем резултатите и истината за преференциалния вот на гражданите на 1 декември, когато е следващото съдебно заседание.

Видин се пробужда, драги ми смехурковци! Щом може да бъде направено повторно преброяване в община като Димово и други населени места, където ситуацията вероятно ще се повтори, значи е възможно и във Видин. Видинчани бяха излъгани и го видяха, питахме се какво се случи в изборните дни и сега имаме реален шанс да разберем! Редно е в най-голямата община в Северозападна България, където народът гладува с години, не живее, а преживява и търпи системно мачкане от различни политически менгемета, да се направи повторно преброяване на бюлетините и проверка на избирателните списъци. Има ли дублирани избиратели, има ли такива, които са гласували, но не са сред живите, избиратели-призраци, има ли такива, които нямат право да гласуват, защото са в чужбина, а фигурират с вота си в изборния резултат.

И в края на краищата, не е важно какво ще покаже математиката, важно е какво ще пожелаят видинчани, защото тези избори бяха решени от корпоративния вот на държавните структури, които се бореха за местната власт. Наплашените служители и чиновници, които под натиск излязоха да гласуват за най-големите работодатели в региона – държавата и общината! Та същите тези работодатели ще решават честни ли са изборите или не!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели в социалните мрежи