logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видин протестира отново

Видинчани искат пътища!

Да не бъдат пренебрегвани и да напомнят, че Видин е част от България!

Независимо от това, което управляващите НЕ правят редовно за региона.

Протестно авто-шествие на 05.12.2015 г., събота. Среща пред магазина на Технопололис в 14.00!

Организираме втори по ред протест срещу поскъпването на винетните стикери, обявиха от гражданско обединение „Единни за промяна“, „Аз обичам Видин“, „Днес“ и гражданско движение „Видин“.

Гражданските организации във Видин призовават видинчани да се включат в автошествието и тази събота. То е част от националния протест заради по-високите цени на винетките.

Преди седмица над 270 автомобила блокираха международния път Е-79 при изхода на Видин в знак на недоволство. Шофьорите протестираха не само срещу поскъпването на винетките, а и срещу лошото състояние на пътищата в региона. Към видинчани се присъединиха недоволни шофьори от Белоградчик.

„Ние сме тук, защото не сме съгласни с цената на винетките и със състоянието на пътищата в цялата Видинска област. Това състояние не се е променяло през последните 20 години“, заяви Росица Кирова.

От гражданско обединение „Единни за промяна“ заявяват несъгласие цените да се увеличават, без насреща да има по-добри и безопасни пътища.

„Пътищата в региона са като швейцарско сирене. Няма да плащаме винетки за услуга, която не ползваме тук, в региона! Не сме съгласни да плащаме за затворените и обходни пътища към Видин, които повече от година преодолявахмe“, казаха още от „Единни за промяна“.

Автор: в. Труд

Сподели в социалните мрежи