logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

ОПОЗИЦИЯ НА ПУК!

Защо е толкова трудно да се опитаме да правим полезни за общността неща.

Без да бием тъпан за това!

Без да се кичим с лаврови венци!

Мълчаливо. Защото трябва. Защото е правилно.

Защото отговаря на вътрешните ни убеждения.

 

Преди повече от седмица на заседание на Общински съвет Видин групата на ЕДИННИ ЗА ПРОМЯНА гласува ЗА кредита от два милиона лева, който кмета Огнян Ценков иска да получи от Министъра на Финансите.

Гласувахме ЗА, защото тези пари ще дадат  възможност  общината да си спести лихвите по просрочените задължения, които иначе би платила на кредиторите си – за една година.

Гласувахме ЗА, защото с този кредит ще може да се спестят съдебните разноски и таксите по изпълнението и де факто община Видин ще си спести  между 200 000 и 350 000 лв. разходи върху просрочените неразплатени задължения.

Гласувахме ЗА, защото сме убедени, че нашето място в общински съвет Видин е, за да не допускаме изтичане на общински средства и безстопанствено отношение към общинските дела.

ГЛАСУВАХМЕ ЗА, ЗАЩОТО ЗА НАС ДА СЕ БОРИШ ЗА ГРАДА СИ НЕ ОЗНАЧАВА ДА ОТРИЧАШ ВСИЧКО НА ИНАТ И ДА СИ ПРОТИВ НА ВСЯКА ЦЕНА!

ЦЕНАТА, която всички ние плащаме!

За нас е ясно, че с този кредит само се отлага плащането от страна на общината с една година, но се дава възможност Кмета да постигне споразумения с фирмите кредитори и общината да функционира нормално.

Изразихме НЕСЪГЛАСИЕ с приложения списък на фирмите, на които ни бе предложено да се плати.

Предложихме с тези пари да се разплати първо на онези, които чакат от най-дълго време, защото към тях дължимите лихви са най-много.

Предложихме Кмета да постигне споразумения с всички фирми и да си направи план за погасяване на задълженията. И да го спазва коректно.

Предложихме да се преразгледат всички договори с фирмите за охрана, доставките на храни за детските градини,  наемите за чистотата и услугите по озеленяване.

ГЛАСУВАХМЕ ЗА!

С ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НИ – МНОЗИНСТВОТО И ВНОСИТЕЛЯ НЕ СЕ СЪОБРАЗИХА.

Гласувахме, защото всеки похарчен лев за лихви и такси би бил от данъците на видинчани и защото да си отговорен не винаги означава да си разбиран или харесван. И ние приемаме това.

Сподели в социалните мрежи