logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Някой предвижда някакви си средства от някакви проекти за нещо или някого…

Промишлените зони във Видин пустеят, а ние ще изграждаме нова, ще се харчат средства за някакъв проект, който по никакъв начин няма да помогне за развитието на Северозапада и в частност на Видин. Това заяви председателят на групата общински съветници от „Единни за промяна“ г-жа Росица Кирова по време на дискусия на представената във Видин разработка на целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България.

На срещата с участието на зам.-министъра на МРРБ Иван Аспарухов, депутати от Северозапада, кметове и общински съветници, Росица Кирова изрази мнение, че заложения в програмата проект за изграждане на Северна промишлена зона във Видин е неудачен, защото за да се гради нова зона трябва да има първо промишленост, а после и работна ръка. Неща, което Видин няма.

„Ще строим нова промишлена зона, а в старата – Южна промишлена зона, няма дори водопровод и канализация. Пътят до нея бе опустошен след докосването на водния цикъл. Разбира се, в промишлената зона не се прекара водопровод, няма канализация, да не говорим за осветление“, коментира г-жа Кирова, която призова за реални спешни мерки и облекчения на бизнеса по привличането на инвестиции в Северозапада, а не залагане на проекти, които евентуално да стартират след години.

„Изненадан съм, че на първо място в тази програма се поставя съживяването на икономиката, при наличието, че шофьорите не знаят как да стигнат до Видин“, каза общинският съветник от „Единни за промяна“ д-р Цветан Ценков.

Той бе категоричен, че Видин и регионът няма как да се развиват, ако е затапен. Ценков припомни с недоволство, че само преди дни мнозинството в парламента е отхвърлило идеята за Северозападна България да бъдат отпуснати 110 млн.лв. за възраждане на региона. Вместо това непрекъснато и през година-две само се пишат стратегии и програми за неговото спасяване.

 

IMG_4742 IMG_4740

Сподели в социалните мрежи