logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видински ученици подаряват внимание и грижа на възрастни хора в региона

Общинските съветници от „Единни за промяна“ станаха част от благотворителната инициатива на учениците от ПМГ „Екзарх Антим Първи“, които заедно с ученици от училище Любен Каравелов, музиканти и танцьори от видинския ансамбъл „Дунав“ подадоха ръка на възрастните хора в региона със своя благотворителен концерт.

„Готовността на децата във Видин да помогнат на възрастните хора показва, че можем да бъдем добри и достойни граждани. Няма нищо по-естествено от това да се погрижим за нашите баби и дядовци, които са ни отгледали през годините. Трябва да се грижим за тях, не само по време на Коледните празници, защото те са хората, които ни обичат истински и които имат най-голяма нужда от нас“, сподели г-жа Росица Кирова от училищното настоятелство на Природо-математическата гимназия във Видин.

В залата на драматичния театър имаше две урни, в които се събираха средства в помощ на възрастните хора. Продукти и средства ще се събират и в ПМГ „Екзарх Антим I“ до 21-ви декември, когато на възрастните хора ще бъдат доставени хранителни пакети.

„Отделяйте повече време за възрастните хора в живота Ви. Обаждайте им се по-често, разказвайте им за вашето ежедневие, посещавайте ги през свободното Ви време. Обичайте ги и се грижете за тях.”, призоваха видинските деца.

Освен хранителни продукти, учениците ще подарят на възрастните хора и минути на внимание, грижа, любов и радост за празниците.

Снимки: Росен Ракаджиев

Сподели в социалните мрежи