logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видин е „шампион“ по лоши пътища и безработица – каза Мая Манолова на среща с граждани във Видин

„Исканията ви за по-добри пътища са абсолютно справедливи. Подкрепям протестите на видинчани за цените на винетните стикери. Няма как обаче да накарам правителството да се върне назад и да свали цената на винетките. Мога да поискам от г-жа Лиляна Павлова и Агенция Пътна инфраструктура да отговори какви са плановете на правителството за подобряване на пътната мрежа в Северозапада.“, заяви Мая Манолова и посочи, че гражданите трябва да знаят как се изразходват средствата, събрани за пътища.

Омбудсманът на България Мая Манолова не може да обещае на видинчани пълно съдействие за решаване на проблемите, свързани с лошите пътища в региона и високите цени на винетките, тъй като функциите й са да бъде „посредник на обществото“.

„Това е работа на депутатите, избрани от областта, както и на местната власт, те трябва да работят на терен и да чуят хората“, заяви г-жа Манолова при посещението си във Видин, по време на дискусия с граждани и местни неправителствени организации за наболели проблеми на Северозапада.

На срещата, г-жа Манолова заяви, че за да чуят исканията на хората от региона, видинчани трябва да настояват за решения от депутатите от Видин и местната власт в лицето на кмета на общината. Те са онези, които трябва да съдействат на гражданите

Емил Трифонов, представител на Гражданско обединение „Единни за промяна“, посочи, че основният проблем на региона е системната дискриминацията от страна на управляващите, както към областта, така и към гражданското общество във Видин.

Важна стъпка на новото общинско ръководство е избор на местен омбудсман, каза г-жа Манолова. Сега е моментът новата местна власт да се заеме с избирането на общински защитници.

Всеки работещ кмет трябва да е наясно с необходимостта от човек, който да изслушва гражданите, да придвижва въпросите им и да настоява за тяхното решаване, сподели Мая Манолова в отговор на въпрос, зададен от представител на „Единни за промяна“, относно функциите на местния обществен посредник.

„За съжаление от срещата стана ясно, че Видин няма да бъде никога приоритет на правителството докато не стане приоритет на местните депутати и местните управляващи, а това днес ни поставя в безнадеждно положение“, сподели Елина Боровичанова от Гражданско обединение „Единни за промяна“ след края на срещата.

20151215_124435

20151215_120658 20151215_120716

Сподели в социалните мрежи