logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Липсата на контрол от предходния общински съвет доведе ДКЦ 1 до ликвидация

ДКЦ 1 трябва да бъде ликвидирано като дружество, поради това, че е загубило своята правна възможност за съществуване, защото не поддържа необходимия минимум критерии, които изисква Законът за здравните заведения. Решението на Общински съвет Видин просто привежда в норма, свързана със закона, състоянието на това дружество в момента. Това не означава ликвидиране на поликлиниката, а означава закриване на едно дружество, което е губещо от години, упражняване на контрол върху собствеността и решение, че след като бъде ликвидирано самото дружество тази собственост ще остане на разпореждане от общината и ще може да бъде използвана за нов общински здравен център.

Това е смисълът на решението на съветниците от „Единни за промяна“ да гласуват предложението за ликвидиране дейността на ДКЦ 1.

„Да гласуваш против ликвидацията на дружество като ДКЦ, което е натрупало хиляди левове задължения и няма перспектива да бъдат тези задължения погасени, означава просто да си глупак на инат, нещо което от „Единни за промяна“ отказваме да бъдем! Особено като имаме предвид лошото състояние на сградния фонд. Изискахме в решението да бъде заложен срок за извършване на ликвидация на дружеството, задължение на ликвидатора да се отчита всяко тримесечие пред Общински съвет Видин, както и възложихме на председателят на Общински съвет да сезира прокуратурата във връзка с евентуалните закононарушения и злоупотреби, които са довели до състоянието на ДКЦ 1 днес“, каза след края на заседанието председателят на групата общински съветници от „Единни за промяна“ г-жа Росица Кирова.

 

DSC_0087

 

Сподели в социалните мрежи