logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Росица Кирова: Носител на промяната могат да бъдат само образованите, мислещи, интелигентни и финансово независими хора в България

„Ако искаме промяна ни трябва обединение. Трябва ни цялата гражданска енергия“. Това заяви Росица Кирова от трибуната на провелия се на 2 април в София конгрес на ПП „Движение 21“. Заедно със свои колеги от гражданско обединение „Единни за промяна“, г-жа Кирова бе сред официалните гости на форума по покана на лидера на партията Татяна Дончева.

„Появилите се през последните 25 г. политици в България по някакъв странен начин се разграничиха от гражданското общество. Когато преди 7-8 месеца във Видин решихме да учредим гражданско обединение „Единни за промяна“, то аз, признавам, не знаех, че в моя роден град има толкова млади, мислещи и решителни хора. Всичко започна от нашето нежелание да приемем упорито повтаряната ни „истина“, че без мощната помощ на някоя системна партия, ние, гражданите на Видин, не можем да определим начина, по който да изведем региона от състоянието, в което упорито и абсолютно безнаказано го тласкат българските политици“, каза Росица Кирова.

Пред делегатите и гостите на конгреса г-жа Кирова заяви решимостта и силата на духа, с която обединени под каузата за промяна, през август 2015 г. видинчани са направили решителната стъпка да работят заедно, сформирайки екипа на „Единни за промяна“.
По мнение на Росица Кирова, носител на промяната могат да бъдат именно образованите, интелигентните, интелектуално свободни и финансово независими хора на България.

kirova01„Промяната започва от днес. Започва от мига, в който човек осъзнае, че иска да бъде свободен във всички аспекти на живота. Утре ще бъде късно. Това осъзнахме ние, от онзи изостанал, обеднял и обезлюден Видин. Не е драма, нито трагедия съществуването на политически субекти, които са задвижвани единствено от корупция, полицейщина и клиентелизъм. Драматично ще бъде, ако се престорим, че това нe се е случило, ако останем неми, глухи и безучастни наблюдатели. Надявам се, че такива субекти ще изиграят ролята на ваксина за българското общество. А именно на вируса, който ще мобилизира имунната ни система и ще ни помогне да не допуснем своята смърт като общество“, допълни в обръщението си към участниците във форума Росица Кирова.

В заключение лидерът на гражданско обединение „Единни за промяна“ Росица Кирова припомни на препълнената зала: „Промяната е възможна само, ако се обединим и мобилизираме цялата гражданска енергия. Ако всички тук я искаме. Ако българското общество я иска. Ако не сме закъснели. Ако все още има общество. Ако не сме останали само механичен сбор от хора, население, популация на една някога прекрасна страна, превърната днес в територия. Ако всички тук са искрени в намеренията си – време е да се обединим. Защото само заедно можем да променим България“.

Конгресът на ПП „Движение 21“ преизбра Татяна Дончева за председател на партията. Нейни заместници са Данаил Георгиев и Симеон Славчев. В своя доклад Дончева, заяви че целта на „Движение 21“ е България да стане добро място за живеене. Затова обаче е нужно мутрите и мафията да бъдат отстранени от властта.

„Това ще бъде битка, на която е заложено бъдещето на България и нашето собствено. Успехът зависи от нашата далновидност и смелост, от умението ни да работим заедно с други политически партии и организации. Общата борба срещу мутрите и мафията за отвоюване на демократичната правова държава не може да лиши от идентичност никого. От идентичност и лице може да те лиши само отказът да участваш в решаването на големи и тежки проблеми, от които зависи бъдещето на България“, посочи Татяна Дончева

Сподели в социалните мрежи