logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

КОГАТО ИЗБЕРЕШ ДА ТЕ ИЗЛЪЖАТ ОТНОВО, СТАВАШ СЪУЧАСТНИК!

Шест месеца след края на местните избори 2015 гражданско обединение „Единни за промяна“ не само се утвърди като единствената силна опозиция във Видин, но и разшири дейността си. Обединението продължава да привлича все повече млади, енергични и интелигентни хора от региона в своя екип. Това заяви лидерът на „Единни за промяна“ и председател на най-голямата група в Общински съвет – Видин Росица Кирова, която на 14 април бе гост в предаването „Пресечна точка“ по ТВВ.

„Видин и регионът целенасочено биват пренебрегвани и унищожавани от управляващите. Местните първенци и излъчените оттук депутати в Народното събрание много бързо забравят откъде и защо са избрани, както и какво се очаква от тях. Това са представители, които по никакъв начин не защитават интересите на своите избиратели, а видинчани за пореден път са подведени и излъгани. Неопровержими са „видимите резултати“ на управляващите. Видимо изпъдиха младите хора от региона и страната, затънаха в корупция и безотговорност. Видими са и резултатите за скоростен път до София, за скоростната жп линия до Видин, за въображаемото изграждане на интермодален терминал, за разкриването на хиляди работни места в региона, където бедността и отчаянието на хората с всеки изминал ден се задълбочават, а безработицата е два пъти по-висока от средната за страната“, коментира Росица Кирова.

От малкия екран лидерът на „Единни за промяна“ не скри възмущението си, че Общинският съвет продължава да гласува безумни и в не малка част некомпетентни решения. Резултатът от тях води само до допълнително ощетяване на продънената и без това общинска хазна и бърка в джоба на всеки един добросъвестен видински данъкоплатец.

Росица Кирова бе категорична, че тя и колегите й винаги ще подкрепят всяко разумно предложение на местната власт, защото каузата “Видин“ никога не е било само предизборен лозунг на „Единни за промяна“, а дълбоко осъзнато чувство на отговорност към съдбата на родния град и неговите жители. В същото време Кирова поясни, че „Единни за промяна“ няма и за миг да се поколебаят и ще продължат битката срещу всички опити за продължаващо разграбване на Видин и общината от неколцина добре познати лица в Общинския съвет, които макар и сменящи местата си в зала, дори и партиите си, работят само и единствено за собствена изгода.

За задълбочаващите се проблеми на общината, за новите хоризонти, за пътя на промяната, чийто водач е събудилото се гражданско общество – всичко това и още от позицията на Росица Кирова очаквайте в пълния видеозапис на предаването, който гражданско обединение „Единни за промяна“ ще публикува на своя сайт.

Сподели в социалните мрежи