logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Нарисувано с думи: Карикатура само за ЛИЦА НАВЪРШИЛИ 18

Видинската журналистическа гилдия се тресе от новината, че в старопрестолния Видин утре на проверка на раята ще се появи негово величество герберастът Ц.Ц. (Цар Цвък).

В областно пътно управление Видин тече трескава ремонтна дейност. Извънредно се пълнят дупки, а там където материалът не стигне ще легне по един служител, за да може пристигането на ВИДИМИЯ РЕЗУЛТАТ да бъде по мед и масло – на гладко (а не на гладНо).

За радост на послушните и смирени видинчани Цар Цвък ще раздава шофьорски книжки с упътване за преодоляване на пътя Видин-София и всички алтернативни (тайни) маршрути, които естествено преминават през Лом и Монтана, а на гърбът им ще има карта за членство в партията майка (във вид на подарък изненада за всеки желаещ и не съвсем…).

Запознати очакват цар Цвък да се похвали с изборната победа, да утеши видинчани и да им обещае главна роля в ИГРИТЕ НА ГЛАДА – пети сезон, докато е на власт, разбира се! Властелинът на апартаментите ще бъде придружаван от влюбения шут, ДУПЕтатът на Видин Владко ( който два мандата кльопа сладко).

И видни представители на местната власт, главатарите на държавните институции във Видин (назначени от ГРАБ), които приветствено ще благодарят за възможността да участват във властта и да упражняват магическата сила на аферата „ДАЙ! ми“ – „на ТИ“.

Всички редови членОве и членчета, пък ще бъдат погалени по главите, потупани по страните и за късмет – ще им се духне зад ушите. Редиците ще се стегнат – идват промени и трябва да сме готови да се борим на смени срещу всякакви референдуми, свински опашки и прашки. Защото властта е сладка, когато само вожда си я папка!

 

Автор:  Петър Иванов

Сподели в социалните мрежи