logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ се включват в кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“

Общинските съветници и членове на гражданско обединение „Единни за промяна“ се присъединяват към националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. Благотворителната инициатива е насочена към най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, българските пенсионери.

„Нека на този светъл празник да се опитаме поне мъничко да подкрепим хората, които са съградили нашата Родина. Страна, за която нашите родители, баби и дядовци са отдали младостта, знанията и труда си, а в отплата днес търпят униженията на живот в мизерия и лишения. Хора, част от които, са захвърлени, забравени и изоставени“, коментираха от „Единни за промяна“.
Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери от 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. Те ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна.

7191ffc9a280053052ec3311d1be7589Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места. От пресслужбата на националния омбудсман поясняват, че изрично условие на кампанията е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

От „Единни за промяна“ призовават всички видинчани, които имат възможност и желание да се включат в кампанията, чийто старт бе даден от националния омбудсман:

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF
СИБАНК – Титуляр: Български Червен кръст

или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

Великден е ден, в който получаваме знак и увереност, че доброто е надделяло над злото, правдата над неправдата, светлината над тъмнината.

Това е Възкресение на човечността, скромността, вярата и мъдростта.

Сподели в социалните мрежи