logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ организират „Великденска обиколка на Видин“

„Да се забавляваме, докато спортуваме и проверяваме знанията си“ – към това призовават от гражданско обединение „Единни за промяна“, които на 29 април организират „Великденска обиколка на Видин“.
Спортно-развлекателното събитие има за цел както да формира активно отношение на младите хора към движението и спорта, то така и да стимулира любов и интерес към историята и културното наследство на Видин и родния край.
„Великденската обиколка на Видин“ ще стартира от четири основни пункта, в чийто маршрути са включени различни забележителности на старопрестолния ни град. Началото ще бъде дадено в 9,45 часа при най-дългия маршрут със старт от Къщата с куклите и парк „Владикина бахча“. Петнадесет минути по-късно, точно в 10 часа, ще потеглят и участниците от останалите основни пунктове – при крепостта „Баба Вида“, „Капията до Шарампоя (до ТМТ – Видин)“ и Колодрума.
За участие в спортно – разлекателното събитие няма възрастово ограничение и от „Единни за промяна“ приканват всички желаещи да откликнат на поканата: „Да проверим знанията си по история, да обиколим парковете на Видин, да се състезаваме заедно и да печелим различни награди“. 
Малки и големи участници ги очакват различни забавни игри, а най-любознателните и талантливите ще имат възможност да премерят сили и късмет в томболите с награди – пици, мини колонки, слушалки, ролери, колелета, тефтери, тениски. Награждаването ще бъде край брега на река Дунав при „Телеграф капия“. 

Сподели в социалните мрежи