logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Без правила, на парче, без мисъл и без един аргумент против – няма да се възлага изработка на нова организация на движението от Общински съвет – Видин!

Без подкрепа, макар и без всякакви нормални аргументи, остана предложението на „Единни за промяна“, от липсата на което ежедневно са тормозени жителите на областния град – премахването на „безумнaта за Видин „синя зона“ и изработването на нов проект за организация на движението“, съобщиха от най-голямата група общински съветници в дунавския град.
„През последните няколко години се доказа изключителната неефективност на съществуващата организация на движението на град Видин и в частност на съществуващата „синя зона“. Независимо от намаляващото видинско население, улиците и тротоарите ни са изпълнени с паркирали автомобили и ежедневно се създава възможност за ПТП. В натоварените часове на денонощието в определени градски зони се получават задръствания, докато някои улици, които имат техническата възможност да поемат трафика, остават неизползвани поради еднопосочното им ограничение“, обоснова предложението Росица Кирова. Тя и колегите й обаче останаха нечути по време на редовното заседание на Общинския съвет във Видин.
20160531_091221Росица Кирова коментира, че няколко пъти през последните 8 години организацията на движението в града се изработва без да се вземе предвид ежедневната натовареност в различните квартали и зони, което допълнително затруднява трафика. „Резултатите са видими за всеки посетител на града, а за жителите му са често пъти и болезнени. Общинските съветници от управляващата коалиция обаче не пожелаха да се възложи на кмета Ценков задание за нов проект. За тях състоянието на градската схема за движение не е притеснителна, а започнатото от кмета Гергов по отношение на „синята зона“ трябва да се продължи“, обясни Кирова.
„Местата, определени за паркиране съгласно изискванията на устройствените планове, се ползват с ограничения, а тротоарите, където свободно би трябвало да преминават граждани, са превърнати в паркинги“, допълниха от „Единни за промяна“.

Сподели в социалните мрежи