logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видински съветници решиха да махат от поста директорката на областната болница

„Кметът на Видин бяга от отговорност, а той е човекът, от когото се очаква да защити интересите на гражданите на общината“.

Това обявиха от групата общински съветници „Единни за промяна“ след гласуването в Общинския съвет по избор на делегат за участие в редовното общо събрание на акционерите на многопрофилна болница за активно лечение „Света Петка“ АД.

От „Единни за промяна“ остро се възпротивиха и срещу направеното в последния момент и „на коляно“ предложение от съветници вдясно – как излъченият делегат да гласува на предстоящото общо събрание на болницата. Едно от тях е и да бъде направено искане сегашният управител на здравното заведение да бъде махнат от поста.
По време на дебатите в зала от „Единни за промяна“ се обединиха около мнението, че предвид тежкото състояние на здравното заведение, кметът на Видин е човекът, който трябва да представлява Общинския съвет и всички видинчани на насроченото събрание на акционерите.
„Днес се наслушахме на сърцераздирателни пледоарии затова как болницата е загубила доверие, как е в тежко състояние и колко много иска Общинският съвет да има едно модерно и развиващо се здравно заведение. Накрая се оказа, че мнозинството отказа да изпрати човекът, който, би трябвало, най-добре да защити интересите на общината. И най-вече като човек, излъчен от управляващата партия, от онези, които на практика като вземат решения как да се управлява нашата болница. Кметът е част от партията, която управлява държавата и нашата болница, от което управление са и резултатите, за които днес ридаете. От тяхното отношение е доведена до днешното си състояние видинската болница“, каза Росица Кирова – председател на „Единни за промяна“.
„С днешното решение Общинският съвет на Видин даде възможност на някои хора отново да се оправдаят, че нищо не зависи от тях, както и от нас, съветниците, които сме избрани с гласовете на видинчани. Иначе всички тук декларират, че са много загрижени за съдбата на здравното заведение. Защо, Г-н Кмете, не поехте тази отговорност?“, запита Росица Кирова, но въпросът й остана без отговор.

Сподели в социалните мрежи