logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

В Общинския съвет на Видин ГЕРБ, Реформатори, ДПС и БСП гласуваха дружно продажба на имот публична общинска собственост

„Подкрепени с гласовете на БСП, видинските общински съветници от ГЕРБ и десните сили гласуваха продажбата на незаконно преактуван общински имот от публична в частна общинска собственост“, обяви председателят на групата от „Единни за промяна“ Росица Кирова.
Решението бе взето на редовно заседание на Общинския съвет във вторник, на което Кирова многократно призова колегите си да не узаконяват извършени беззаконния в миналото от местната власт. „Вместо това крехката съветническа група съветници от БСП се хвърлиха в братска прегръдка със съветниците от ГЕРБ и ги подкрепиха“, заяви Росица Кирова, по чийто думи, подобно решение е недопустимо, независимо от нечии договорки и лични интереси.
„Законът е категоричен – не може имот да се трансформира от публична в частна общинска собственост без да има решение на Общински съвет. А такова няма“, обясни Кирова. Тя подчерта, че „Единни за промяна“ не са против дейността на въпросния „инвеститор“, който би могъл да наеме терена с дългосрочен договор, до 10 години, както е имал и възможността да закупи съседен терен на търг и по този начин да гарантира спокойствие и сигурност на бизнеса си, но без да заграбва общинска улица.
20160531_111852Както преди ден съобщиха от „Единни за промяна“, за случая с незаконно преактувания имот са подали сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и Районната прокуратура във Видин. От най-голямата съветническа група апелират държавното обвинение да извърши проверка и при наличие на достатъчно данни за извършено престъпление да образува предварително производство срещу виновните длъжностни лица от община Видин – тези, изготвили документите, и тези, които дори към настоящия момент се опитват да ги прикрият.
„Без значение за кого конкретно се прави – не се прави за гражданите и умишлено се заобикаля закона, а това е повече от възмутително. Тъжно е“, каза след решението на общинарите Росица Кирова.

Сподели в социалните мрежи