logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Да направим полета на Иво и Нора до звездите възможен

Иво Андреев и Нора Ванкова са ученици от 8а клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин.

Със своите есета те успяха да се класират между 90-те деца от България, които ще могат да участват през тази година, заедно с техни връсници от Европа и САЩ, в SPACE CAMP 2016.

Космическият център се намира в Измир, Турция и е изграден специално за деца с интереси в областта на астрономията, физиката, математиката, биологията и технологиите.

Програмите на космическия център дават възможност на участниците да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Провеждат се занятия по конструиране на ракети, управление на космически совалки, термодинамика и много други. Участниците обличат астронавтски костюми, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и много други. Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени тренери и специалисти.

За да стане мечтата на Иво и Нора реалност са необходими средства в размер на 4500 лева. Семействата на децата и техни приятели са успели да съберат 1500 лева. Нека с общи усилия помогнем на Иво и Нора да „полетят в Космоса“, макар и само за седем дни.

Срокът за събиране на средствата е 30-ти юни 2016г. Събраните средства ще бъдат регистрирани като дарение и управлявани от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин.

Можете да станете един от благодетелите, като във формата по-горе въведете желаната от Вас дарителска сума и потвърдите с кликването върху бутона Дарение on-line. Кликването ще ви отведе на страница на ePay.bg, където имате три опции: През Интернет – Ако имате акуант в ePay.bg можете директно да наредите сумата от Вашата микросметка; В брой на каса: С предоставянето на нашия „КИН 7475570414“ на каса на EasyPay и основание „PGAZDonation SpaceCamp2016“ можете да наредите желаната от Вас дарителска сума; Банков превод – по IBAN BG41CECB97900073845933, BIC CECBBGSF и основание „PGAZDonation SpaceCamp2016“.

 

Кликнете за повече информация ТУК

Сподели в социалните мрежи