logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Не защитя ли интересите на видинчани, това означава, че съм ги предала

„Дори, ако само веднъж, в Общинския съвет си замълча относно безумните и незаконни решения, които някои се опитват да прокарат, то това ще означава само едно – че съм предала доверието на своите съграждани. Никога няма да го направя“. Това заяви председателят на групата общински съветници от „Единни за промяна“ и лидер на едноименното гражданско обединение Росица Кирова, която в четвъртък вечер бе гост в предаването „Пресечна точка“ по ТВВ.
„Дължа на видинчани отношение, становище и непримиримост към онези неща, които нарушават закона и ощетяват хората. Нямам право да ги предам, независимо какво ще ми коства това. И през оставащите три години и половина ще продължавам да отстоявам това, което гражданите на Видин очакват от мен“, бе категорична Кирова.
По време на едночасовото предаване лидерът на „Единни за промяна“ подчерта, че нещата, които се случват днес в Общинския съвет на Видин са старите елегантни номера – да прецакаме елегантно редовия видинчанин.
„Жалко е, че за някои общински съветници аргументите и истината нямат значение при вземането на решения“, каза Росица Кирова и даде ярък пример за закононарушение, подкрепяйки думите с факти и документи: „Общинският съвет на Видин е за Книгата на Гинес, защото изобрети начин да продаде публична общинска собственост, представляваща улица, като парцел“.
От малкия екран Росица Кирова отново припомни, че Общинският съвет отказва публичност и в работата му липсва прозрачност, отказвайки да излъчва директно заседанията си и тези на постоянните комисии към съвета. Нещо, за което от „Единни за промяна“ непрекъснато настояват.
„Хората търсят правна защита от местната власт и не я получават“, възмутено обясни Кирова.
За „безумието „синя зона“, за приетите по-високи цени на такси и услуги, облагодетелстващи партиите – тези и още много болезнени теми за всички видинчани коментира Росица Кирова.
Очаквайте пълния запис на предаването „Пресечна точка“ с участието на лидера на „Единни за промяна“!

Сподели в социалните мрежи