logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ помогнаха на Иво и Нора в полета им до звездите

Това са Иво Андреев и Нора Ванкова. Те са осмокласници в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин и благодарение на знанията си по литература успяха да се класират между 90-те деца от България, които ще могат да участват през тази година, заедно с техни връстници от Европа и САЩ, в SPACE CAMP 2016.

Общински съветници, симпатизанти и приятели на „Единни за промяна“ дариха средства Иво и Нора, за да могат да посетят Космическия център в Измир, Турция. Той е изграден специално за деца с интереси в областта на астрономията, физиката, математиката, биологията и технологиите.

С последната сума, дарена от „Единни за промяна“ Иво и Нора успяха да съберат необходимите средства, за да могат да научат всичко за космическата професия и звездите. Децата заминават на своето пътешествие на 7 август и ще се върнат във Видин след седем дни.

„Искаме да видим къде се обучават космонавтите и благодарим за помощта“, откликна Иво, когато го попитахме какво би му било интересно да научи.

„Пожелаваме ви успех! Нека се върнете с повече знания, готови за истинския полет в живота. А ние ще помагаме с каквото можем винаги!“, обеща пред децата общинският съветник от „Единни за промяна“ Светослав Петков.

Видинските деца ще имат възможност да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Ще преминат занятия по конструиране на ракети, управление на космически совалки, термодинамика и много други. Участниците обличат астронавтски костюми, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и много други.

Успех, деца!

13434896_10153904223923124_2033495435525708925_n

Сподели в социалните мрежи