logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ дариха книги в помощ на изгоряло читалище

Приятелска ръка протегнаха от гражданско обединение „Единни за промяна“ към жителите на пазарджишкото село Мененкьово. Наскоро беда сполетя селището в община Белово, където при пожар изгоряха читалището и библиотеката.

По инициатива на Елина Боровичанова, членове, приятели и симпатизанти от „Единни за промяна“ дариха над 220 тома книги.

Помощта е в отговор на апела от ръководството на читалището в с. Мененкьово, което организира кампания за набиране на книги по възстановяване на изгорелия библиотечен фонд. За да съществува библиотеката е необходимо тя да притежава минимален брой от 3000 тома книги.

От „Единни за промяна“ обясниха, че ще се радват, ако със своята скромна лепта помогнат за възобновяване на просветното средище.

„Както в добри, така и в лоши дни трябва да бъдем обединени и никакви разстояния не могат да ни разделят“, казаха от „Единни за промяна“, които са изпратили дарението от книги до кметството в селото.

В огнения ад са изгорели 11 000 тома български книги. Читалището, което е емблематична сграда за района, е основано през далечната 1910 г. и преди инцидента е било място за просвета на над 200 деца, които се учат в селото.

Нещастието вече обединява хора от цялата страна. Знак или не, но по време на пожара българският флаг на сградата е останал непокътнат. Макар и обгорено пианото пък продължава да свири.

20160712_151921 20160712_152051

 

Сподели в социалните мрежи