logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„С какво се промени Видин за изминалата година?“, запита риторично Росица Кирова от ефира на радио „Видин“

„Обединени от идеята за промяна на Видин, за промяна живота на хората, ние създадохме гражданско обединение „Единни за промяна“. Това каза по повод първата му годишнина лидерът на обединението Росица Кирова пред радио „Видин“.

От ефира на регионалната радиостанция на БНР, Кирова обясни, че за изминалата една година „Единни за промяна“ са останали верни на каузата „Видин“ и хилядите видинчани, които в лицето на обединението са открили шанса за промяна.

„Това, което ни обединява и ни свързва, е Видин. Идеята за „Единни за промяна“ се роди спонтанно. С повечето от отбора се познавахме, срещали сме се, разминавали сме се, защото животът не ни е събирал. Миналата година, когато настъпи време за местните избори, всеки един от нас по различен начин беше стигнал до извода, че трябва промяна във Видин. И единственият начин това да се случи е да сме заедно и да участваме на изборите, за да направим това, което хората искат“, заяви Кирова.

Като председател на групата на „Единни за промяна“ в Общинския съвет на Видин, Росица Кирова подчерта, че тя и колегите й не са там, за да печелят симпатизанти или да изпълняват партийни повели, а за да работят.

„С дейността си в Общинския съвет сме длъжни да направим всичко възможно да помогнем на Видин, да спасим поне нещичко останало в нашия град, защото всички предложения, които се гласуват в Общинския съвет въздействат върху живота на хората и града ни“, заяви Росица Кирова и поясни, че за изминалата година, Видин не се е променил с нищо, а проблемите на жителите на града и общината продължават да се трупат. „Какво се случи?! Нищо!“, каза Кирова.

Сред многобройните инициативи на „Единни за промяна“, Росица Кирова посочи активното участието на обединението по отношение на предстоящия национален референдум. „Ние споделяме убежденията на инициативния комитет за референдума. Показахме на България, че Видин го има и направихме всичко възможно да присъстваме в национален ефир, но не с гафове. Преди една година „Единни за промяна“ показа огромната гражданска сила и енергия. И събудихме надежда в хората от цялата страна, че промяна може да има“, каза още Кирова.

„Единни за промяна“ предстои да отпразнува първия си рожден ден с празнична програма. От обединението са отправили искане до кмета да им бъде предоставена алея в крайдунавския парк, където отборът на обединението ще посади липи, ще възстанови и полага грижи за района.

„Всички ние ползваме видинския парк, която ни е завещан, но, за съжаление, той се разпада. Това не бива да го допуснем. Никой видинчанин не трябва да забравя, че Видин е старопрестолен град, че има история, че всички имаме с какво да се гордеем“, допълни Росица Кирова.

Сподели в социалните мрежи