logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Школският звънец удари, на добър час!

15 септември събра учители, ученици, родители и гости на тържество за откриването на новата учебна 2016/2017 г. в Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, която тази година отбелязва 200-годишнина от рождението на своя патрон. Гост на празника бе председателят на групата съветници от „Единни за промяна“ в Общинския съвет на Видин, лидер на едноименното гражданско обединение и член на училищното настоятелство Росица Кирова.
„Скъпи ученици,
15 септември e и училищният звънец ви зове в класните стаи. Пред вас се откриват нови предизвикателства в необятния свят на знанието и науката. Бъдете здрави, бъдете упорити, любопитни и отговорни, бъдете смели и добродетелни, а усвоеното в родното училище да проправя пътя ви нагоре и напред към най-смелите ви мечти.
Уважаеми учители,
Професията ви е отговорна и благородна мисия, а най-големият й дар е любовта на вашите ученици. Благодарим ви за усилията да възпитавате децата ни в доброта, да им разкривате духовните хоризонти на просвещението, да градите личности.
Скъпи родители, българското училище се нуждае от нашата подкрепа. Скъпи учители, българското училище се нуждае от вашия дух. Скъпи деца, най-важният урок в училището на живота ще научите тук, заедно с вашите приятели и съученици, под грижите, опита и ласкавата ръка на вашите преподаватели.
Днешният ден е символ на всичко онова, което българинът през вековете е пожелавал за своите деца. Символ на това как една нация е успяла да съхрани себе си, да възпита децата си и да продължи. Да запазим този дух.
На добър час! Успешна и ползотворна учебна година!“, пожела в поздравителния си адрес до педагогическия екип и възпитаниците на елитната гимназия Росица Кирова.

Сподели в социалните мрежи