logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Депутатите ни сами се пуснаха ваканция

Народните ни избраници решиха да ударят ключа на парламента, за да могат на воля да раздават от чувала с обещания.
Един месец ваканция, за да си подготвят изборите и да бетонират властта си. Явно това е най-важното за нашите депутати. Проблемите в здравеопазването, нахлуващите нелегални емигранти, липсата на ефективно правосъдие, смесването – до пълна хомогенизация на трите власти, безработицата и най-ниския в Европа ефект за обществото от усвоените европари, отстъпват на заден план. Приоритетите на българите и тези на техните управници са коренно различни.
Преди време г-жа Цачева бе казала, че трудът на депутатите не може да се сравнява с този на обикновените българи. Позволете ми да се съглася с нея. Аз не познавам земеделец, лекар, продавач, строителен работник, счетоводител или шофьор, който след дългата и протяжна лятна почивка да поработи месец и половина и да си вземе отново добре платен отпуск, и то цял месец. А пък да не забравяме, че само месец след като се върнат на работа, ще си вземат Коледната ваканция, която няма как, полага им се, но малко повече от на другите … Явно това е искала да ни каже жената. Несравними са. Не само отпуските и ваканциите им, но и заплатите (които между другото те сами си определят). Несравними са и претенциите им и пагубния резултат от опитите им да не се научават да вършат това, за което са избрани.
Чуха се аргументи, че не искали да се прави политическа агитация от трибуната на Народното събрание. Ами, да пуснат в отпуск и министър-председателя, че спами ефира, а и министрите му не пропускат да отбележат видимите резултати на ГЕРБ. Без значение, че онези обикновените българи ги виждат и усещат различно и най-често на гърба си и в празния си джоб…. Докато над главите им се сипят обещания….
А в чувала на управниците ни, блага има само за тях самите!

Един от „Единни за промяна“

Сподели в социалните мрежи