logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Гражданскатa енергия за промяна трябва до край да бъде нащрек и да остане будна и след референдума

Росица Кирова: Резултатът от референдума е победа на кого – победа на гражданите над статуквото, над системните партии, над политическите елити. Защото тези, които изпитват неистов страх от промяната, не са редовите членове на партиите, а са елитите на партиите, които нямат желание да се промени системата.
Какво ще последва? Това зависи отново от нас. Защото ако оставим нещата да зависят от партийните централи и партийните елити, няма да последва нищо. Затова не трябва да заспиваме. И тази гражданска енергия, която наистина иска промяна, трябва до край да бъде нащрек и да остане будна. Аз обаче бих предложила на българските граждани да са будни по принцип – било за този референдум, било за някоя друга инициатива, било за контрол над тези, които ни управляват. В момента, в който гражданското общество заспи, започват да се вихрят „батковците“, „каките“, да се „опраскват“, да се опоскват и да опоскват държавата. Това е, което не трябва да допускаме. И ако трябва да сме честни, победата на референдума е за гражданското общество.
За равносметката след референдума, за изминалата една година от работата на Общински съвет – Видин и още от интервюто на Росица Кирова за вестник „Ние“, четете тук:
Сподели в социалните мрежи