logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Турнир „Млад супер боец“ събра деца от цяла Северозападна България

Младостта и спортният дух си спретнаха празник в съботния ден в зала „Фестивална“, където се проведе турнир на Северозапада по карате, джу джицу и стрелба с пневматична пушка. Под наслов „Млад супер боец“ в надпреварата се включиха над 80 деца от 10 спортни клуба.
„Обединени от любовта към спорта, която се опитваме да предадем на младите, организирахме за първи път подобен турнир, съчетаващ различни видове спортни дисциплини за отбрана“, съобщи Вардан Папикян – един от организаторите на надпреварата и треньор на Спортен клуб по бойни изкуства във Видин.
Преди старта на турнира, Папикян изказа огромната си благодарност към колегите, без чиято подкрепа и усилия турнирът не би бил възможен. С идеята, надпреварата да стане традиционна, гл. инструктор на МВР и международен инструктор по карате Тони Петров заяви, че целта на турнира е да подтикне регионите от Северозападна България да работят по-усилено с децата и младите хора. Затова обаче е нужна помощта на общините по места. „Когато работим в синхрон – нещата се получават“, допълни Петров.
Специален гост на турнира бе треньорът по спортна стрелба и участник на Олимпийските игри в Пекин Ирена Танова, която представи лекция по спортна стрелба. С млади шампиони по бойни изкуства в турнира се включиха и треньорите-инструктори Калин Крумов и Добромир Грамов.
В спортния празник, изпълнен с много атракции и емоции, участваха деца от 6 до 14-годишна възраст от различни градове на Северозападна България. В продължение на няколко часа младите таланти демонстрираха умения пред своите треньори и събралите се зрители в зала „Фестивална“. Състезанието завърши с награждаване на финалистите.

Сподели в социалните мрежи