logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ издигнаха „Не подкрепям никого“ за кандидат на парламентарните избори

Уникален кандидат за народен представител бе издигнат от гражданско обединение „Единни за промяна“ във Видин. Оттам обявиха, че започват масирана предизборна кампания в подкрепа на последното квадратче в интегралната бюлетина – „Не подкрепям никого“.
На пресконференция членовете на сформирания инициативен комитет, оглавяван от Росица Кирова, заявиха категоричната си позиция за промяна на порочната система, която работи единствено и само в услуга на партийните елити. От „Единни за промяна“ са категорични, че работата на следващите депутати трябва да е промяна на избирателната система и след това незабавно разпускане на парламента. Промяна с нови парламентарни избори по нови правила с мажоритарен вот.
„Крайно време е гласовете на българските граждани да отразяват реално доверието им в народните представители. Сегашната система не само лишава видинчани от избор, но ги лишава и от достойнство. Затова призоваваме всички видинчани, всички българи, които не са доволни от системата, които искат личности, а не партийни марионетки в Народното събрание, да излязат на 26 март и гласуват за „Не подкрепям никого“, заяви Росица Кирова.
От гражданското обединение обявиха, че изборът им на кандидат е резултат от многобройни срещи и разговори със свои съмишленици, приятели и съграждани, които заявяват нетърпимост и несъгласие с предлаганите им кандидатури за депутати, неизменно и вот след вот спускани и определяни от партийните централи. Гласувайки за „Не подкрепям никого“, избирателите ясно ще заявят, че не са съгласни със системата и няма да дават всяка година по 11 лева, за да поддържат партийната хранилка, обявиха от „Единни за промяна“.
„Народният представител трябва да представлява не себе си, не и партийния си елит, а гражданите“, обясниха членовете на инициативния комитет – Вардан Папикян, Светослав Петков, Милен Милчев, Мариета Георгиева, Павел Тодоров, Катя Трифонова, Даниил Томов, д-р Цветан Ценков. Пред журналисти всеки един от тях сподели виждането си за решението на „Единни за промяна“ да избере единствения кандидат за депутат, който не е лъгал видинските избиратели, че ще им построи интермодален терминал, широколентов път до София или ще намали драстично огромната безработица, издигайки завод с по пет и десет хиляди работни места. Членовете на обединението не спестиха и възмущението си, че на поредния парламентарен вот водачи на партийните листи отново са хора, които с годините са доказали, че не могат и не искат да направят нищо за подобряване живота на жителите в обезлюдяващия с всеки ден Северозападен край на България.
„Нашият кандидат няма да влезе в парламента, но ще представлява всички видински граждани, които не са съгласни със сегашното статукво“, каза Милен Милчев. Той изрази увереност, че кандидатът на „Единни за промяна“ ще победи не само във Видин, но и в България, защото хората са отвратени от партиите и от послушниците им. И с този избор хората по категоричен начин ще обявят своята воля за промяна.
„Казано по байганьовски, проблемът не е в магарето, което да туриш отпред в листата, та и то да влезе в парламента. Проблемът е в системата, която позволява магарета да бъдат вкарвани в онази сграда, която всички ние трябва да уважаваме. Проблемът е в матрицата, в калъпа, в който всички сме вкарани, защото мълчим и се съгласяваме“, обясни още Росица Кирова. Тя допълни, че по време на предизборната кампания, видинчани, а и всички останали български граждани, няма да чуят от „Единни за промяна“ нито едно обещание, което няма да бъде изпълнено. „Нашият кандидат няма да поема фалшиви ангажименти, с които от 27 години насам, ни мамят многобройните партийни централи. Единственото нещо, което нашият кандидат ще предложи е правото на избор. Нещо, което сегашната избирателна система отдавна е отнела на всички български граждани, на българските избиратели“, поясни Кирова.
„Единственият шанс да променим сегашната система, е да изберем последното квадратче в бюлетината“, каза друг представител от обединението – Мариета Георгиева. Думите й бяха подкрепени и от Катя Трифонова, която сподели, че голяма част от видинчани са объркани и не приемат интригите, с които ги заливат партийните централи. „Затова трябва да дадем възможност на всички тези хора да направят избор“, каза Трифонова.
От „Единни за промяна“ призоваха всички гласоподаватели да упражнят правото си на вот. „Ако са доволни от това, което им предлагат партийните листи, ако са доволни от несменяемите си депутати – да гласуват за тях. На всички останали, а вярвам те са огромната част от нашия народ, ние предлагаме един различен кандидат, с различна гледна точка, с различно мислене. Видинските граждани, гражданите на България сериозно трябва да се замислят – не е ли време да сменим системата! Да покажем, че сме против това, което ни предлагат политиците. Да покажем, че искаме промяна, която да прекъсне кошмара, в който живее българското общество“, допълни още Росица Кирова.

Цялото видео от пресконференцията може да видите тук

Сподели в социалните мрежи