logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Изборът „Не подкрепям никого“ е шанс да излъчим личности, които да ни представляват

В бюлетината не трябва да има други квадратчета, а само едно – „Не подкрепям никого“. С този пример жители на Кула описаха разочарованието си от партиите и техните кандидати за депутати, издигани сякаш по шаблон и водени от една единствена цел – на всяка цена да влязат в парламента.
„Кула пропада, с всеки ден, малко по малко, а от избори на избори ни се предлагат едни и същи хора, които нищо не направиха за подобряване на живота ни“, споделите кулчани, които се отзоваха на покана за среща с гражданско обединение „Единни за промяна“.
Граничното градче бе поредното населено място във Видинско, което представители на сдружението посетиха като част от предизборната си разяснителна кампания.
„Страшно е, че навсякъде из региона се сблъскваме с отчаяни хора. Пустошта завладява родния ни край, мъртви села, разбити човешки съдби, пръснали се по други райони на страната или избягали в чужбина“, коментира Росица Кирова, която представи пред домакините зародилото се преди година и половина гражданско обединение „Единни за промяна“ и подетата битка за смяна на система с даване възможност на българите да избират качествени и достойни хора.
„Надеждата гасне навсякъде. Затова решихме, че е крайно време да променим живота си. Крайно време е да кажем на политиците, че не ги искаме, че не им вярваме. Да им покажем, че не сме съгласни повече да наливаме пари в партийните им каси. Онези 11 лева, които дава всеки един от нас на година, пари, с които после идват и се опитват да ни купят гласовете“, заявиха от „Единни за промяна“.
Както в Кула, така и на следващата среща в село Иново, от гражданското обединение призоваха хората да се отърсят от безразличието и апатията, защото всеки глас е важен. „Най-лесно е да се откажем, но това не е пътят, за да променим региона и страната си, да задържим децата и внуците си. Трябва да се изправим срещу системата, за да потърсим избавление за себе си и близките си. Да започнем с ясна позиция на тези избори. Да поемем отговорност за живота си и ако искаме промяна, да го покажем като гласуваме за последното квадратче в изборната бюлетина – квадратчето „Не подкрепям никого“, заявиха още от „Единни за промяна“.

Сподели в социалните мрежи