logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Гласът на хората в Грамада: „Срамно е да имаме такива депутати и ръководители“

В разговор за съдбата на Грамада обмениха мнения членове на гражданско обединение „Единни за промяна“ и жители на общинския център.
С болка за трудния си делник, оскъдни пенсии и липса на бъдеще за шепата останали млади хора, местните изразиха негодувание от безкрайните обещания на политиците.
„И от ГЕРБ, и от БСП много ни лъгаха. Нищо не направиха за нас, обикновените хора, нищо не изпълниха“, казаха жители на Грамада. И се питаха докога управлението на страната ни ще отива в ръцете на безскрупулни и подкупни политици. Кандидати, които на всеки вот се пребоядисват и домогват до властта чрез ежечасното роене на партии-пародии. „Срамно е да имаме такива депутати и ръководители. Нима сме заслужили такъв живот?!“, заявиха грамадчани.
„Най-лесният начин да убиеш един регион е да го оставиш без път, без нормален достъп за създаване на работеща икономика, за разкриване на работни места. Българското правителство, независимо от кои партии бе оглавявано през последните 10 години, направи именно това“, обясни Росица Кирова. Тя и колегите й от „Единни за промяна“ приканиха хората да помислят внимателно преди да отидат и гласуват на 26 март, защото този път българите имат законна възможност да поискат смяна на системата. С въвеждане на мажоритарен вот, за какъвто гласуваха над 2,5 милиона избиратели на националния референдум.
„Има и друг начин на гласуване и ние ви го предлагаме. Дайте своят вот за последното квадратче „Не подкрепям никого“, за да престанем да изпращаме хора в парламента, които ще дремят, ще слушат и ще са зависими от партийната повеля. Докато избираме по тази порочна изборна система, то ще ни управляват некадърници, които ще прибират по 11 лева от всеки от нас за партийните си субсидии, а след това с тези пари ще идват, за да си купят отново гласове. Въпрос на избор и той е ваш – дали ще се ядосате или животът ви харесва и искате да продължи постарому“, заявиха от „Единни за промяна“.

Сподели в социалните мрежи