logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Участниците в контрабанда на рекордно количество хероин остават в ареста

Днес, на 23.05.2017 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Видин за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите К. Милков и П. Малчев, съобщиха от пресцентъра на Софийската апелативна прокуратура.
Досъдебното производство срещу двамата се води за извършени от тях престъпления по чл. 242, ал. 2 и по чл. 354а, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.
Мъжете бяха задържани с 423 кг хероин, разпределен в 400 пакета. Дрогата бе открита около 5,30 ч. на 20 май тази година по време на проверка на влекач „Рено Премиум“ с полуремарке на ГКПП-Дунав мост 2. По документи превозваната стока представлявала теракотени плочки за Холандия. Моторното превозно средство е управлявано от К. Милков, а изпращачът на стоката е П. Малчев.unnamed (3)
Същият ден е извършен обиск и изземване от П. Малчев, както и претърсване и изземване от МПС – лек автомобил „БМВ“, управляван от същото лице. В полиетиленово пликче в колата са открити четири пачки с банкноти на обща сума 33 000 евро.
Установено е, че на 19.05.2017 г. е имало комуникация по телефон между изпращача на стоката и шофьора на ТИР-а, което на този ранен етап на разследване сочи за наличие на връзка между двамата.
Съдът прие доводите на прокурора, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Милков и Малчев в съучастие са извършили престъпленията, в които са обвинени. Налице е реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.
Разследването продължава.

Сподели в социалните мрежи