logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Празничен хепънинг за доброволците от детските полицейски управления във Видинско

В навечерието на 1 юни Областната дирекция на МВР във Видин стана организатор на празничен хепънинг за четвъртокласници – доброволци от петте детски полицейски управления в региона, съобщиха от полицията.
През изминалата успешно година малките блюстители на реда научиха много нови неща за работата на полицейските служители и обогатиха знанията си с полезна за тяхната безопасност информация. В интересните занимания учениците научиха какво работят полицейските служители и как изпълняват своите задачи; как се оказва първа долекарска помощ; как се пресича безопасно оживена улица. Доброволците се запознаха с техниките на полицейската лична защита и работата на експерти при снемане на отпечатъци, събиране на следи и веществени доказателства, а после и нарисуваха своите впечатления в тематичен конкурс „Аз и детското полицейско управление“, обобщиха дейността през годината от пресцентъра на МВР в областния град.unnamed (1)
„Убеден съм, че след проведените обучения у вас се е затвърдило желанието, когато пораснете да станете полицаи – доблестни служители на реда и закона. Благодаря ви, че всички заедно сме част от голямата идея да градим един по-добър свят. Пожелавам ви смели мечти и безкрайни хоризонти“, заяви директорът на ОД на МВР-Видин старши комисар Янко Янколов при откриването на хепънинга.
По време на празника служебните полицейски кучета за пореден път се превърнаха в истинска атракция, изпълнявайки командите на своите водачи и участвайки в зрелищните демонстрации за залавяне на опасни престъпници. Пътните полицаи напомниха на четвъртокласниците основните правила за безопасност на пътя по време на предстоящата ваканция.
Най-добрите художници, отличени в конкурса, получиха грамоти и подаръци. Сертификати за успешно завършен първи модул от обучение в детско полицейско управление бяха връчени на всички доброволци.

Сподели в социалните мрежи