logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

ДезОрганизация на движението във Видин. Отново.

Видин. Неподреден. Без ясни и логични правила в организацията на движението градът ни се задъхва под паркиралите навсякъде автомобили и препятствия, които от кметската администрация непрестанно поставят пред видинчани.
В обявения дневен ред на предстоящото заседание на Общинския съвет е внесено за разглеждане предложение под гръмкото наименование „генерален план за организация на движението на територията на град Видин“.
Искането предвижда изграждане на три нови кръгови кръстовища – в района на бул. „Панония“ с ул. „Гео Милев“ (край „Кауфланд“); при кръстовището на Ташкюприя, както и при паметника на „Христо Ботев“. Какви проблеми ще решат новите кръгови кръстовища изобщо не е ясно. Ясно е обаче едно. В районите с кръгови, пътните инциденти са се увеличили.
За да забъркат още по-голяма каша от кметството искат и въвеждането на бариерна система в централната част на Видин. Подобна практика няма в нито един европейски град с трафика на Видин. Така градът ни може да се окаже първенец в тази област, ако Общинският съвет приеме предложението, което предвижда монтирането на три подвижни бариери, за да се ограничи достъпа до централната част на града.18834588_1579118625431488_1054545306_n
От групата съветници на „Единни за промяна“ са категорични, че няма да дадат своето съгласие на предложения безумен план и настояват за основна преработка на проекта по организация на движението.
„Ние отдавна сме отправили писмено предложение за решение в организацията на движение, но мнозинството отказа да ни чуе. Болезнен въпрос, който засяга живота и сигурността на всички във Видин се претупва. Предложената разработка не решава проблеми, а ги създава и натрупва. И то не без финансова тежест за гражданите. Защо? Защо кметът отказа да възложи проучване на трафика и проблемните места? Защо не се потърси нормално, европейско решение?“ – питат от „Единни за промяна“.
Какво обаче ще се случи – дали предложението ще бъде върнато за преразглеждане или одобрено, това предстои да разберем на предстоящото заседание на Общински съвет, насрочено за 1 юни.

Сподели в социалните мрежи