logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видински огнеборец завоюва призови места на Републиканския преглед по пожароприложен спорт

Две призови места завоюва видински огнеборец в индивидуалните дисциплини на Републиканския преглед по пожароприложен спорт – Варна 2017, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
От 6 до 9 юни морската столица бе домакин на XLV републикански преглед по пожароприложен спорт за пожарникари-професионалисти.
В индивидуалната дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“ републикански шампион, с време 15,14 секунди, стана видинският участник Димитър Цветанов Димитров – инспектор в група „Оперативен център“ при РД ПБЗН-Видин. В двубоя Димитров зае трето място с време 34,07.
В дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ видинският отбор се нареди шести с общо време от 113,78. В дисциплината „100-метрова пътека с препятствия“ отборът се класира на 10-то място, а в „Пожарна щафета 4х100 метра“ огнеборците заеха шестото място с постижение от 65,34. В друга отборна дисциплина – „Бойно разгръщане от мотопомпа“, видинските представители се наредиха седми.
След оспорвана и спортсменска надпревара представителният отбор по пожароприложен спорт на РД ПБЗН – Видин зае шесто място в крайното комплексно класиране.
Тазгодишният републикански преглед по пожароприложен спорт е един от най-успешните за състезателите от РД ПБЗН и те регистрираха общо девет постижения.

Сподели в социалните мрежи