logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

НАП-Видин награди отличници по данъци

Шестима ученици от две видински училища получиха днес поощрителни награди и грамоти за участието си в образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“. Те са ученици от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I“, съобщиха от приходната агенция.
Имената им бяха изтеглени като резерви по-рано през годината при определяне на късметлиите, решавали вярно данъчни и осигурителни тестове в сайта на проекта www.vlezvchas.bg. Учениците получиха поощрителните си награди – външни батерии за мобилен телефон. Наградите бяха връчени от директора на офиса на НАП-Видин Ирена Илиева.
Националната агенция за приходите провежда образователния си проект за трета поредна година. В рамките на последното издание активно се включиха и всички средни училища от област Видин. Лекторите от офис на НАП-Видин изнесоха над 100 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки пред почти 3000 ученици от 8 до 12 клас.
„С изнасянето на уроци пред учениците, с разясненията за необходимостта от плащане на данъци и осигуровки и вредите от сивата икономика, приходната агенция си постави за цел да промени възприятията на младите хора и да ги подготви за предстоящия им досег с финансовата система. И към настоящия момент определено мисля, че сме успели. Можем да се похвалим с много активно участие на видинските ученици в игрите на НАП, където свои профили създадоха над 60 ученици. Многото спечелени награди ми дават повод да се гордея с децата на Видин“, заяви Ирена Илиева.
Кампанията на НАП „Влез в час с данъците“ продължава до 3 юли с данъчен куиз „В час ли си“. Всеки делничен ден, от понеделник до петък включително, се публикува по един данъчен въпрос, а всеки верен отговор участва в жребий за награда. За всеки въпрос се изтеглят по трима победители от учениците, които са регистрирали верен отговор за деня. Наградите в куиза са портативно зарядно за телефон, слушалки и тефтер с химикалка за тъч скрийн.

Сподели в социалните мрежи