logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Единственият българин с пиеса на Бродуей и изследовател на богомилското учение – професор Дамян Попхристов, ще гостува във Видин

Един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие – проф. Дамян Попхристов, ще гостува във Видин на 23 юни. От 18 часа в конферентния център на областната администрация той ще проведе беседа с видинчани на тема „Българският дух – корени и развитие“.
Живял в Америка, преподавател по режисура в Нюйоркския университет и единственият българин поставил пиеса на Бродуей, проф. Попхристов се посвещава да изучава езотеричните школи. Автор е на книгата „За Богомилите от „уста на ухо“ – плод на многогодишните му изследвания. Изданието е изцяло посветено на богомилското учение, това уникално българско духовно наследство. Основател на „Български център Просветление“ – организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.
Веднага след срещата-разговор с проф. Попхристов пред видинската публика ще бъде представено и изследване за символиката на пещера „Магура“ от Кирил Кирилов – заместник-председател на археологическото дружество в Белоградчик.
За всички желаещи на 24 юни се организира и посещение на Рабишката пещера под ръководството на Кирил Кирилов.

Сподели в социалните мрежи