logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видин отличен с престижен приз – Най-добрият град за живеене за 2017 г.

Видин, който се намира на отсрещния бряг на Дунав срещу Калафат, е обявен за най-добрия град за живеене в България. Призът е завоюван след национално допитване до гражданите на страната.
Хората харесват Видин заради доброто му разположение – на река Дунав, чистата природа, плажовете на Дунав и многото паркове. В града са запазени ценни исторически и културни обекти, които са прекрасно поддържани. Със сгради на известни архитекти, аристократизъм и усмихнати, щастливи хора Видин се отличава от останалите градове в страната. Огромният крайдунавския парк е гордост за жителите. За този паметник на парковото изкуство се полагат ежедневни грижи от общината. Подновява се ежегодно растителността, за да бъде с всеки изминал ден парка все по-привлекателен и по-красив. Навсякъде са оформени зони за отдих и почивка, места за забавления и площадки за най-малките.
Плажовете са любимо място за домакини и гости, предлагащи всички съвременни удобства и сигурност за плажуващите. Ежегодно местните жители и гостите на града се радват на пясъчните острови и перфектно поддържания градски плаж край крепостта „Баба Вида“.
Въздухът на Видин е най-чистия в цялата страна.
Организацията на движението е добре премислена, качеството на уличните платна и инфраструктурата рядко се среща някъде другаде. Паркирането е уредено и добре регулирано за улеснение както на водачите на МПС, така и на пешеходците.
Културната, историческата и транспортната инфраструктура са съчетани умело с поминъка на местното население.
Видин е исторически град. За популяризирането му през годините е направено и се прави много. Духът на миналото тук е запазен непокътнат, тайнствен и привлекателен.
И нещо много важно. До Видин се стига бързо и безаварийно. От години държавната власт полага усилия за перфектната пътна инфраструктура свързваща Видин със столицата на България. Всеки посетил старинния град си пожелава поне още веднъж да мине по живописния Е-79 и да се наслади на приятното пътуване.
И да, така е, звучи невероятно…
А можеше да е истина.
И да се отнася за Видин, а не за Калафат.
Калафат, чието първо име било „Селото от долината на Видин“. Град, многократно по-малък от нашия, но явно случил на управници, а защо не и на държавническо отношение.

Сподели в социалните мрежи