logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Дело за зверско убийство на тригодишно дете влиза в съда

Видинската окръжна прокуратура внесе в Окръжния съд обвинителен акт срещу Николай Шанков, който на 5 май тази година във видинското село Слана бара чрез жесток побой умишлено умъртви 3- годишната Аксиния Д., съобщиха от пресцентъра на Софийската апелативна прокуратура.
Николай Шанков е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Шанков е осъждан за извършени престъпления от общ характер, като на 21 март тази година бил условно предсрочно освободен от последното му наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“.
След като бил освободен от затвора, Шанков се завърнал при майката на тригодишната Аксиния, с която живеел на семейни начала в стопанския двор на с. Слана бара. Двамата работели в местна кравеферма.
На 5 май майката на тригодишното дете отвела кравите на паша, а в стопанския двор останали две от децата й, едното от които Аксиния.
След като Шанков се върнал на работа и влязъл в стаята, където живеели в стопанския двор, Аксиния се разплакала, което ядосало Шанков, тъй като искал да спи. Шанков казвал на детето да спре, но то продължавало да плаче. Тогава Шанков започнал да му нанася удари с ръце по главата и тялото, съблякъл детето чисто голо и го ударил с желязна тръба по главата. Детето паднало на земята, а Шанков продължил да му нанася удари с ръце и крака, докато детето спряло да диша и да реагира.
Съдебно медицинската експертиза е установила, че тригодишното дете е починало в резултат на нанесения му жесток побой от Шанков.
Предстои Окръжният съд във Видин да насрочи разглеждането на делото.

Сподели в социалните мрежи