logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Мирише…

Още от входа на Видинската община мирише. И преносно и буквално. Смрадта се разнася от партера, досами обредния дом, а оттам вонята спира дъха на човек по фоайето към залата на Общинския съвет и офиса на местни данъци и такси.
Смърди не от вчера и днес, но миризмата явно не впечатлява стопаните на 15-етажната сграда. Нищо, че навън вече е над 30 градуса, а по-късно термометрите ще скочат и още по-нагоре.
Мизерията в общинската тоалетна просто е потресаваща и ярък пример за грижовност как не можем да поддържаме в приличен вид дори един кенеф, но иначе се пънем да управляваме цяла община. Когато не е под катинар, което най-често се случва, то пък кранчетата на водата във WC-то не работят, което пък вплътнява допълнително вонята. Незнайно какви и дали някога в помещенията са ползвани препарати за почистване и дезинфекция, но ефектът е нулев. В случай, че не се използва WC-то с дупката, то на представителките на нежния пол им се налага да ползват тоалетната в права стойка, защото сядането върху капака е видимо рисково…
Преди време една медия се бе натъкнала на подобна смрад и в друга обществена сграда в страната. Та тогава журналистите дадоха много точен пример. С една реклама, в която едно детенце, седнало върху тоалетна чиния възкликваше „Уф, че мирише“. Ако някой иска да разбере какво точно е усещането на детето, то нека да заповяда в община Видин.

Сподели в социалните мрежи