logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Спецакция срещу нелегалния трафик на мигранти

Специализираната операция по противодействие на нелегалния трафик на мигранти в пограничните райони на област Видин е проведена вчера под ръководството на ГД „Национална полиция“. В нея са участвали служители на РУ-Кула и РУ-Видин, съобщиха от пресцентъра на МВР във Видин.
Към 1,25 часа по пътя към село Макреш униформени спрели за проверка товарен автомобил „Фиат Дукато“ с видинска регистрация. Слизайки от превозното средство шофьорът побягнал към близкото дере. Предприето било незабавно преследване с полицейско куче и на около 200 метра от автомобила водачът бил задържан. Установена е самоличността му – В.А. на 30-години от село Дреновец.
В товарния отсек на колата били открити 19 чужденци – 10 възрастни и 9 деца. По същото време на около 2 км преди село Макреш полицаите спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от видинчанина Ю.Г. (35 г.), който пилотирал Фиата.
Двамата български граждани и чужденците са отведени в РУ-Кула, като на непълнолетните е предоставена полицейска закрила. Установено е, че чужденците са граждани на Афганистан и Бангладеш. Двете превозни средства са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад в Районна прокуратура-Видин двамата български граждани са привлечени като обвиняеми, разпитани са в това им качество и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа.
Под ръководството на наблюдаващ прокурор работата на разследващите по случая продължава.

Сподели в социалните мрежи