logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Мълчалив протест в болница „Света Петка“ срещу насилието над медици

В израз на подкрепа към пребитата д-р Албена Гагова, към всички пострадали от насилие медицински специалисти и като израз на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията, медиците от МБАЛ „Света Петка“ във Видин излязоха на мълчалив протест, съобщиха от лечебното заведение. Протестът бе иницииран от Български лекарски съюз (БЛС) след тежкия побой на д-р Албена Гагова – всепризнат АГ-специалист от САГБАЛ „Шейново“. БЛС отправи призив към цялото медицинско съсловие за включване в акцията и получи подкрепа от медици в цялата страна.
Припомняме, че в първия ден от юли д-р Албена Гагова от столичната болница „Шейново“ беше пребита от мъж, който току-що е станал баща. Обвинен е Владимир Стоянов. Той е настоявал на всяка цена да получи плацентата на новороденото, но не е имал нужните документи, за да получи биологичния продукт.
След побоя лекарката е с комоцио, счупен нос и разкъсана устна.
Във Facebook вече има група „В подкрепа на д-р Гагова“. В нея стотици изразяват своята съпричастност и благодарност за професионалната работа на пострадалата.

Сподели в социалните мрежи