logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Полицаи откриха заровени човешки останки в село Кошава

Вчера, в хода на предприето разследване, криминалисти извършили оглед в частен имот на ул.“22-ра“ в село Кошава, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
В двора, сред буйна растителност, били намерени заровени човешки трупни останки. При последвалата аутопсия и оглед, извършени от съдебен лекар във видинската болница, било установено, че костната структура е на възрастен мъж. Не са констатирани следи от причинени приживе травматични увреждания. От извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия полицейските служители събрали данни, че трупните останки са на 77-годишен обитател на имота. Ден по-рано, по молба на кмета на селото, мъжът бил обявен за издирване – като лице в неизвестност повече от два месеца.
За изясняване на случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан синът на мъжа – 42-годишен, живущ на същия адрес. Уведомена е Окръжна прокуратура – Видин и по случая е образувано досъдебно производство.
Под ръководството на наблюдаващ прокурор продължава работата по установяване на факти и обстоятелства, имащи отношение към провежданото разследване.

Сподели в социалните мрежи