logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Данъчни патрули посетиха над 150 търговски обекта

Данъчни патрули, от инспектори от офиса на НАП във Видин, започнаха активни контролни действия на търговските обекти в областта, съобщиха от приходната агенция. Екипите са от двама инспектори от различни отдели на агенцията, облечени в разпознаваеми жилетки, които обхождат търговските обекти по предварително зададен маршрут. До момента във Видин са посетени над 150 търговски обекта, а самата кампания е безсрочна.
С превантивна цел се раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху задължението на търговците да отчитат всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Фирмите се уведомяват какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.
„Приходната агенция разполага с неизчерпаем ресурс от мерки, които периодично ще използва за насърчаване на спазването на данъчно-осигурителното законодателство“, коментира Ивайло Здравков – директор на Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново.
На по-късен етап ще се извършват оперативни проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения над търговските обекти.
Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавна проверка на сигнала. Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП – 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

Сподели в социалните мрежи