logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Скандално! Община Видин пести и застрашава старите хора по селата!

Скрити икономии реализира община Видин за сметка на сигурността на преобладаващото възрастно население на село Кутово. В половината селище от близо месец няма улично осветление и въпреки многократните оплаквания реакция липсва. Официалното обяснение е, че договорът с фирмата е прекратен и няма кой да включи осветлението и да отстрани повредата. Кметът на селото пък заявил, че на неговата улица си свети. Проблемът пък и не бил негов, а на община Видин, откъдето му били отговорили, че не знаят кога могат да отстранят повредата. За възрастните хора в неосветената част на селото остава недоумението как тези от общината не се интересуват от нищо! Много от хората живеят в страх от посегателства. Икономия от сигурността на нашите дядовци и баби реализира скришом кмета на община Видин. Възможно е поради същата причина и определени звена от градското улично осветление да не работят от месеци.
И докато местната власт забавлява под строй набедената общинска и областна администрация, някои седят на тъмно! Пък нали все пак е важно да има пари за панаирджийски изпълнения, та кой ли ще се трогне от липсата на улично осветление за някакви старци, тук, в Европа, в 21-ви век?!
Брутално-циничното отношение на местната власт едва ли вече може да изненада някого. Защото, както е казал мъдрият ни народ – дай на простака власт и му гледай сеира. Лошото е, че ние всички трябва да живеем в този сеир.
А възрастните ни родители с нищо не са заслужили подобно отношение…
Или не е така?

Сподели в социалните мрежи