logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видин, два свята – единият е излишен

„Крави, телета, кози и всякакъв друг добитък пасе на воля из потъналите в мизерия и забрава видински квартали“. Това алармираха от гражданско обединение „Единни за промяна“ във Видин, които за пореден изразиха недоволство, че общината прахосва средства на данъкоплатците, а състоянието на жилищните комплекси е отчайващо.
„От години местната управа не е направила нищо за благоустрояване на районите, които от ден на ден стават все по-недостъпни. Улиците, ако изобщо ги има, са в дупки и трапове, а междублоковите пространства са се превърнали в джунгла“, коментираха от обединението.
Оттам поясниха, че тазгодишните около 3,5 милиона лева за капиталови разходи неусетно са се изпарили в запълване на няколко улични дупки, като приоритетно отново само в централната зона. Други близо 12 милиона лева предстои да бъдат хвърлени, за да се разруши уникалната настилка на централния площад, въпреки многократните призиви да се извърши само ремонт, а спестените милиони да се вложат в проблемните райони на Видин.
Пример за общинско разхищение са и 5-те милиона лева по проект за достъпна градска среда, която се оказа, че включва асфалтиране на дървета и тротоари, строителство на фонтани, които не работят и са се превърнали в паркинг, както и изграждане на напоителна система, но само по документи.
„Всичко това изобщо не впечатлява управляващите, за които приоритет са по-възвишени неща. Като това да правят смешни опити да се впишат в онази обособена социална група от хора, наречена интелигенция. Сигурно си вярват“, допълниха още от „Единни за промяна“.

Сподели в социалните мрежи