logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ – да оцелееш в бурята

Изминаха две години от деня, в който хора с различни професии, мислене, пристрастия и убеждения се събраха заедно, обединени за каузата Видин. Още с първите си стъпки гражданско обединение „Единни за промяна“ успя да стигне с идеите си до хиляди видинчани и постигна успех и най-висок изборен резултат за областен център на местния вот в страната за непартийна кандидатура. Силите на събудилото се гражданско недоволство, с искане за коренна промяна, обаче не успяха да надделеят и на втория тур на изборите управляващите партии се прегърнаха срещу различния модел, който бе предложен. Партиите победиха собствените си избиратели, къпейки ги в обещания и декларации, които бързо след изборите се изпариха. Видин избра своя кмет и резултатът от управлението през тези две години е явен.
През изминалите две години „Единни за промяна“ не се отказаха от идеите си, не затвориха врати пред проблемите и болките на своите съграждани. Ние организирахме активно различни граждански инициативи, благотворителни прояви и събития. Предизборната програма на обединението продължава да е еталон за ясна и единна визия за развитието на Видин и региона. Модел за драстичната необходимост от благоустройство и развитие на града и региона с ползване на собствени ресурси и контрол върху разходването на общинските финанси.
В Общински съвет – Видин групата на „Единни за промяна“ е с най-много внесени предложения, относно развитието на региона. И въпреки упоритата съпротива на коалиралите се съветници от всички партии, ние предложихме модел за подобряване живота на обикновените хора. Към всички нередности и подмолни действия не останахме равнодушни и безмълвни. Множеството ни сигнали до различни държавни институции успяха да стопират част от опитите за неправомерно разхищаване на средства и узаконяване на вредни за Видин решения.
Отговорността да представляваме почти десет хиляди човека е огромна. И именно затова ще бдим над всяко управленско решение и ще информираме гражданите за възможностите и последствията от всяко действие. Въпреки стената от отрицание, която срещат нашите предложения и идеи, ние ще бъдем верни на онези, които ни се довериха. И ще останем последователни в делата си.
Ние сме различни. По пол, възраст, професия, предпочитания, убеждения, умения, образование, опит, но оставаме обединени в желанието си да избавим Видин и региона от злата участ, която им отредиха управляващите. И дори, когато не се харесва, ние продължаваме да отстояваме онези идеи, които преди две години ни събраха заедно. Разочарования, неизбежни човешки грешки и излъгано доверие не липсват, но времето и опита не само отсяват, но и са най-мъдрия учител. Промяната започва от всеки един от нас. Всеки ден. Дори и когато има бури.

Сподели в социалните мрежи