logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Общинските съветници от „Единни за промяна“ излязоха с декларации срещу тормоза на видински деца и директори

С две декларации излезе днес групата съветници от гражданско обединение „Единни за промяна“ по време на редовното заседание на Общинския съвет във Видин.
В единия документ съветниците категорично се обявяват срещу неправомерните действия на общинската администрация, която си позволява да демонстрира власт и лично отношение спрямо директора на детска градина „Детелина“ във Видин, която е освободена от длъжност без законово предизвестие.
От трибуната на Общинския съвет председателят на групата на „Единни за промяна“ Росица Кирова и колежката й съветник, дългогодишен педагог и гимназиален директор, Мариета Георгиева призоваха местната власт незабавно да спре тормоза върху родителите на деца, записани в първи клас в ОУ „Иван Вазов“. Това бе и причината за другата декларация на „Единни за промяна“ – случаят с приема на първокласници в училището, донесъл за пореден път скандална известност на Видин в цялата страна.
До срамната сензация се стигна, след като от местната и областната администрации обявиха, че сформирана пета паралелка в ОУ „Иван Вазов“ е неправомерна. Така родителите бяха открито заплашени, че децата им няма да бъдат допуснати да се обучават в ОУ „Иван Вазов“, а сформираната „в нарушение“ паралелка ще бъде закрита.
От „Единни за промяна“ призоваха местната и държавната власт да спрат с безскрупулното си отношение спрямо видинските граждани и системно погазване на законите, гражданските права и свободи. От групата настояват и за изработване на ясна и работеща програма за развитие на образователната система в община Видин за периода 2018-2020 година.
Повече за позицията на съветниците от „Единни за промяна“ може да се запознаете от приложените декларации.

Декларации на Гражданско обединение „Единни за промяна“

Сподели в социалните мрежи